10 λόγοι για να μάθεις Γαλλικά

mettre à jour l’article :

Για τον Δημήτρη που τα θέλει όλα à la française…
Jette un coup d’œil sur les sites « 10 Bonnes Raisons » et « Des millions de bonnes raisons d’apprendre le français! »
fr passeport pour le mond

  1. Είναι η μόνη γλώσσα μαζί με τα αγγλικά που μιλιέται και στις 5 ηπείρους.
  2. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τη Γενική Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού της Ε.Κ., η γαλλική αποτελεί τη δεύτερη επιλογή από τις 11 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. μετά την αγγλική. Εξάλλου, διδάσκεται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες του πλανήτη.
  3. Είναι η γλώσσα της Ενωμένης Ευρώπης : οι τρεις πρωτεύουσές της, Βρυξέλες, Λουξεμβούργο και Στρασβούργο, είναι γαλλόφωνες και στους θεσμούς της τα γαλλικά μαζί με τα αγγλικά είναι η γλώσσα εργασίας.
  4. Αποτελεί την 3η χρησιμοποιούμενη γλώσσα του διαδικτύου και είναι μία από τις 8 παγκόσμια χρησιμοποιούμενες γλώσσες του Internet (οι άλλες 7 είναι: η Αγγλική, η Ρωσική, η Ισπανική, η Ινδική, η Αραβική, η Ιαπωνική και η Κινεζική).
  5. Είναι μια από τις δυο επίσημες γλώσσες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, του Ερυθρού Σταυρού, της Ουνέσκο, του ΝΑΤΟ και κάθε Διεθνούς οργανισμού ανεξαιρέτως.
  6. Είναι η γλώσσα της επιστήμης, του πολιτισμού, της γαστρονομίας, της μόδας, της τέχνης και της αρχιτεκτονικής.
  7. Με τη γνώση της Γαλλικής είναι δυνατές οι σπουδές σε πανεπιστήμια κύρους της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, του Καναδάς και όχι μόνο που προδιαγράφουν επαγγελματική αποκατάσταση.
  8. Η Γαλλία είναι η 2η οικονομική δύναμη στην Ευρώπη (τα 2/3 του ευρωπαϊκού εμπορίου διακινείται μέσω Γαλλίας) και η 5η εμπορική δύναμη παγκοσμίως, έλκει επιχειρηματίες και ερευνητές από όλο τον κόσμο.
  9. Η κουλτούρα της Γαλλίας είναι τεράστια. Η συγκεκριμένη γλώσσα έχει να παρουσιάσει μεγάλη λογοτεχνική ποικιλία και μουσικό πλούτο.
  10. Αποτελεί την 1η δύναμη παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στην Ευρώπη.

Κι αν δεν πειστήκατε (…), ρίξτε μια ματιά στο πραγματικά πολύ πετυχημένο βίντεο που ετοίμασε η κα Πέννυ Δέδε

No Σχόλια yet.

Υποβολή απάντησης