14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2013

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ !!!

14ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

Για 14η συνεχόμενη χρονιά, οι Πρεσβείες της Γαλλίας, του Βελγίου, του Καναδά, του Λουξεμβούργου, του Μαρόκου και της Ρουμανίας στην Ελλάδα και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν και φέτος το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Οι προβολές των 45 συνολικά ταινιών, που ξεκινούν στην Αθήνα την Πέμπτη 4 Απριλίου και ολοκληρώνονται στις 10 Απριλίου, πραγματοποιούνται σε κινηματογραφικές αίθουσες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Αμφιθέατρο « Theo Angelopoulos » του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο Δαναό και στο Odeon Όπερα. Την επαύριο της λήξης του Φεστιβάλ στην Αθήνα, δηλαδή στις 11 Απριλίου, το φεστιβάλ « ανηφορίζει » προς την « Νύφη του Θερμαϊκού » (σσ. τη Θεσσαλονίκη), όπου οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα Παύλος Ζάνας από τις 11 Απριλίου έως και τις 17 Απριλίου. Επιπλέον, ταινίες θα προβληθούν και στην Κέρκυρα στις 6 και 7 Απριλίου, καθώς φέτος το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έχει συμπεριλάβει και μια ειδική επιλογή ταινιών animation από το φεστιβάλ “Be there” της Κέρκυρας.

Ανάδοχος της φετινής διοργάνωσης είναι η Carole Bouquet, το σύμβολο του γαλλικού σινεμά της δεκαετίας του ’70 « και « κορίτσι » του James Bond στην ταινία « Για τα μάτια σου μόνο », ενώ πρόεδρος του 14ου Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου είναι ο ελληνικής καταγωγής  Αlexandre Desplat, διάσημος μουσικοσυνθέτης με πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Το 14ο Φεστιβάλ περιλαμβάνει Διαγωνιστικό τμήμα (στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν δύο βραβεία : το βραβείο της κριτικής επιτροπής και το βραβείο κοινού), Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και επιπλέον «Λευκή κάρτα» στο προσκεκλημένο Φεστιβάλ « Be there » της Κέρκυρας.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

– Γενική είσοδος στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών : 5 €

– Τιμές εισιτηρίων στους κινηματογράφους  ΔΑΝΑΟΣ 1 & ΟDEON OΠΕΡΑ 1 : 6 €

– Μειωμένο εισιτήριο για τους κατόχους της κάρτας CLUB IFG : 5 €

Νέος μήνας, καιρός για νέες εμπειρίες…Προτείνω ανεπιφύλακτα λοιπόν, ακόμη και γι’αυτούς που δεν έχουν « τολμήσει » ποτέ ξανά στο παρελθόν, φέτος να παρακολουθήσουν τις ταινίες του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.
Ne manquez pas ce festival! Ça vaut la peine…!!!

No Σχόλια yet.

Υποβολή απάντησης